Bedre livskvalitet med saunaudstyr

En sauna er et lille rom eller bygning hvor man kan tage et tørt bad i damp eller varm luft. Dette er en tradition der har dybe rødder i mange kulturer der giver et godt udgangspunkt for socialt samvær og har flere sundhedsmæssige fordele.

Hvad er en sauna?

I dag er det slet ikke unormalt at have sin egen private sauna, enten i sommerhus eller derhjemme i privatboligen. Saunaer er slet ikke et uvanligt fenomen i de nordiske lande hvor man har lange og særdeles kolde vintre. Som nævnt er der også flere sundhedsmæssige fordele ved at gå i sauna, og det at gå i sauna, kan bidra til at forbedre din livskvalitet. En sauna er et rom, der ofte er bygget af træ med en saunaovn der har sten ovenpå. Disse sten bliver så varmet op, og spreder varmen i rummet. En sauna er tit indrettet med bænke i flere forskellige højder, det er fordi varmen stiger opad, og man kan dermed vælge hvor varmt man ønsker at have det i saunaen. Man hælder vand på de varme sten for at skabe damp, hvilket gør luften mindre tør og gør det muligt at udholde de usædvanligt høje temperaturer i en Sauna.

En saunaovn skal derfor være af særdeles øj kvalitet for at kunne tåle vand i forbindelse med elektronik, men det er også vigtigt at man ikke kaster for meget vand på stenene. De skal ikke være fugtige når man har hældt vand på, men vandet skal fordampe med det samme for at skabe den damp man ønsker. Stenene i saunaovnen er lavasten der kan holde på varmen fra saunaovnen. En sauna kan nå temperaturer helt op til 100 grader.

Hvordan kan en sauna forbedre ens livskvalitet?

Det er som nævnt mange sundhedsmæssige fordele ved en sauna, og en sauna kan bidrage til at forbedre din livskvalitet på flere områder. En sauna er et rum for afslapning og afstresning. I en hverdag med meget stress, larm og konstant brug af teknologi, er det rart at føle på den varmende urkraft fra en sauna. I dag findes der få steder hvor man virkelig kan slappe af, men en sauna kan være den ultimate løsning. Når man sveder åbnes porerne i huden, kroppens største organ, og det føles som om kroppen renses mens musklerne slapper af i den høje varme og man får ny energi. At have tilgang til en sauna og kunne tage et varmt saunabad så ofte man vil, er derfor noget der vil forbedre din livskvalitet betragteligt.

Hos saunaovn.dk kan du finde billige, gode saunaovne både den klassiske finske saunaovn med sten og saunaovne med damp. Når man har en saunaovn med damp, åbner det også for muligheden for at tage saunabade med duft.  Der findes også en brændefyret løsning, som giver ekstra meget hyggefølelse. Denne er i modsætning til en almindelig saunaovn med sten eller damp, ikke el-drevet, men varmes op ved hjælp af brænde eller træ. Her kan du kigge ind i ovnen som ved en almindelig brændeovn gennem en glasrude i ovnen, hvilket tilføjer en ekstra dimension af hygge.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *