Få en afslappet hverdag med infrarød sauna

En infrarød sauna er blevet meget populær de seneste årene, hvor sauna efterhånden er blevet noget man kan have i private hjem og øge velvære og livskvaliteten i hverdagen. En infrarød sauna skiller sig fra en traditionel sauna på en række punkter. 

Hvad er en infrarød sauna?

En infrarød sauna er en sauna der i modsætning til traditionelle saunaer, ikke har en ovn. En traditionel sauna har en ovn med sten, en brændeovn eller en ovn der kan skabe damp som afgiver varme til saunaen. En infrarød sauna varmes op gennem infrarøde karbonpaneler i saunakabinen. Temperaturen i en infrarød sauna er lavere end i en traditionel sauna. En traditionel sauna kan opnå temperaturer på helt op til 100 grader, mens en infrarød sauna holder temperaturer på omkring 50-60 grader.

En infrarød sauna kan også give sundhedsmæssige fordele, ved at afhjælpe kroppen til at komme ad med affaldsstoffer, og mange bruger derfor infrarød sauna i forbindelse med vægttab. Selv om temperaturen i en infrarød sauna ikke bliver ligeså høj som i en traditionel sauna, oplever man en meget dybdegående varme. Dette er fordi de infrarødestråler kan trænge ca. 4 cm ind i kroppen. Når man benytter sig af en traditionel saunaovn, eller en sauna med damp, afgives der en fugtig varme. Fugten gør at man bedre kan holde de ekstremt høje temperaturer ud.

En infrarød sauna opnår som nævnt lavere, men mere dybegående varme, men afgiver også en tør varme til forskel fra de traditionelle saunaovne. Infrarøde stråler er bevist at have en god effekt på kroppen, og bruges til mange forskellige behandlinger. Netop derfor er der mange der nu vælger en IR sauna fremfor en traditionel sauna.

Fordele med infrarød sauna

Der er mange sundhedsmæssige fordele ved at tage varme saunabade i en infrarød sauna. Der er mange der benytter sig af en infrarød sauna hvis de gerne vil tabe sig. Årsagen til dette, er at man forbrænder kalorier når man sveder meget. At svede kræver meget energi, derfor kan man forbrænde kalorier når man tager saunabade i meget høje temperaturer. I tillæg sveder vi ud giftstoffer og affaldsstoffer i en infrarød sauna. Der er også flere fordele hvis du dyrker sport og gerne vil restituere muskler. Hvis du har gigt, har infrarød sauna og behandling vist sig at have god effekt på gigtramte led og på at forbedre blodcirkulation i hele kroppen.

Der er ikke kun fysiske fordele ved at bruge sauna, der er også flere psykiske sundhedsmæssige fordele der kan udløses ved saunabade. Saunabade kan blandt andet mindske stress og forbedre din søvnrytme. Det virker afslappende både på krop og sind at benytte sig af en infrarød sauna. Hvis du eksempelvis har problemer med vinterdepression eller efterårsdepression, kan de varme saunabade og infrarøde stråler også hjælpe.

Alt i sauna  kan du finde på saunaovn.dk, hvor der er tilbud på alle mulige forskellige saunaløsninger til privatbrug. Man kan få infrarøde saunaer i mange størrelser og former. Det vigtigste er at du finder en løsning der passer til dine behov og dit hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *