Tre tips til hvordan du kan spare penge i din bolig

Leder du efter nogle gode måder, du kan spare penge på, så du eventuelt kan få råd til mere tøj eller en god ferie? Der er mange måder at spare penge på, men en af dem, hvor man ikke engang behøver at tænke for meget over det, er ved at spare penge i boligen.

Her er der hverken tale om ekstra timer på arbejdet eller andet, som kræver meget af dig. Her er der simpelthen bare tale om, at du sætter dig ned og tænker lidt mere over de vaner, som du går og har – for her kunne der muligvis være nogle penge at spare.

Sluk lyset efter dig

En rigtig god regel, som både kan sparer dig for en del penge, og som også er en god og bæredygtig løsning, er selvfølgelig at slukke lyset efter dig. De fleste ved jo godt, at man skal huske at slukke lyset, når man forlader et rum, men det er også bare tit, at man lige glemmer det.

Så måske skal du prøve at gøre et større nummer ud af at prøve at huske at slukke lyset. Især om natten, eller hvis du er væk hele dagen, er det en god ide at du har tjekket, at alle lys er slukket, imens du ikke har brug for det. Det skal nok gøre en forskel i forhold til, hvor mange penge du bruger.

Køb dine ting i en genbrugsbutik

Et andet sted, hvor man kan spare nogle penge, er eksempelvis når man skal ud og købe nye møbler eller andre ting, som man skal bruge i indretningen. Det kan nemlig godt være meget dyrt at købe møbler, service, viskestykker og lignende boligtilbehør fra ny.

Derfor kan du eventuelt begynde at købe disse ting i genbrugsbutikker, da du her kan få det for meget billigere penge. Og så får du desuden nogle ting, som er helt unikke.

Hvis du er en af dem, som ikke er så vild med tanken om, at andre har brugt det, som man selv bruger, skal du bare huske at give alt det, du køber en ordentlig vask, inden du tager det i brug – så skulle der ikke være noget at komme efter.

Mål dit forbrug

Hvis du gerne vil spare nogle penge i din bolig, er det en rigtig god ide, at du får et overblik over, hvad dit forbrug er. Her kan du eksempelvis kigge på elmålere fra elvvs.dk, som netop kan hjælpe dig med at måle dit elforbrug.

Her kan du hver måned sætte dig ned og kigge lidt på det, og dermed se, om der er nogle steder, hvor det giver mening at gøre tingene anderledes. Det handler om at være opmærksom på sit forbrug.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *