Tid til et nyt tag? 

Noget, der virkelig kan friske udseendet på dit hus op, er et nyt tag. Står du og vil til at sælge hus, kan et nyt tag også hjælpe gevaldigt på ejendommens værdi. Du kan overveje, om du selv vil stå for udskiftningen af taget, eller om du vil overlade arbejdet til en håndværker.

Det virker måske umiddelbart som den billigste løsning at gøre det selv, men det er altså vigtigt, at taget laves efter reglerne på området. Du kan læse meget mere om så meget koster et nyt tag.

Hvorfor skal du skifte tag?

At skifte sit tag er ikke en beslutning, der tages over natten. Det koster tid og penge. Måske finder du det ikke vigtigt med et nyt tag, fordi du alligevel har tænkt dig at flytte, inden taget bør udskiftes?

Det er måske alligevel en god idé at overveje et nyt tag. Hvis køberen af dit hus ved, at taget snart bør udskiftes, kan der forlanges et stort nedslag i prisen på huset. På den anden side kan et nyt tag virke særdeles indbydende for en eventuel køber.

Hvad skal du overveje, inden du skifter dit tag?

Der er et par ting, som du bør overveje, inden du går i gang med udskiftningen af dit tag.  

  • Tagtype:

Der findes mange forskellige tagtyper og i vidt forskellige prisklasser. Typer af tag kan være ståltag, tagpap, tegltag, naturskifertag og lignende. Hver type tag tilbydes i forskellige slags og kvalitet.

  • Levetid:

Der er stor variation i levetiden på de diverse tagtyper, så det er ikke bare prisen i sig selv, som du bør tage højde for. Variationen spænder lige fra 30 til 75 år afhængigt af, hvilken type tag du vælger.

  • Prisklasse:

Her kan det være relevant at sammenligne pris med levetiden. Muligvis ender den billige tagtype med at være dyrere i det lange løb. Du bør derfor kigge på, hvad prisen for dit tag er pr. år – og ikke det fulde beløb!

  • Gør-det-selv eller ej?

Som nævnt er der en del ting, som man skal sætte sig ind i ved udskiftning af tag. Det er altid en god idé at kontakte håndværkerbureauer og bede om et tilbud på dit nye tag, før du selv kaster dig ud i projektet. Det er helt uforpligtende, og kan give dig en god fornemmelse af, hvad det i sidste ende vil komme til at koste dig.

 

God fornøjelse med dit nye tag.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *