Tarotkort – Hvad er det for nogen kort?

Tarotkort har eksisteret i århundreder, og deres popularitet er kun vokset i de seneste år. Men hvad er tarotkort egentlig? Og hvad bruges de til? I denne artikel vil vi undersøge tarotkortenes historie og brug. Vi vil også diskutere, hvordan man læser tarotkort, og give nogle tips til at bruge dem til personlig vejledning.

Fakta om kortene

Tarotkort er et sæt på 78 kort, der er opdelt i to dele

  • De store arkaner
  • De mindre arkaner

De store arkaner består af 22 kort, der hver repræsenterer en vigtig livsbegivenhed eller en arketypisk figur. De mindre arkaner består af 56 kort, som repræsenterer mere dagligdags emner og oplevelser.

Tarotdækket er blevet brugt i århundreder til spådomskunst. Tarotkort er dog ikke kun beregnet til at forudsige fremtiden. De kan også bruges som et redskab til personlig udvikling og selvrefleksion. Ved at forstå symbolikken i kortene kan vi få indsigt i vores eget liv og motivationer.

Hvor stammer tarotkort fra?

Tarotkortenes historie er lidt usikker. Nogle siger, at de stammer fra Kina, mens andre hævder, at de blev skabt i Egypten. Der er beviser, der tyder på, at begge disse påstande kan være sande. Selve tarotspillet synes at have udviklet sig fra et tidligt kortspil kaldet Triumphs. Dette spil var populært i Europa i løbet af det 15. og 16. århundrede. Triumferne blev brugt til et spil, der lignede vores moderne kortspil bridge.

Sådan lægger du tarotkort

Der er mange forskellige måder at lægge tarotkort ud på. Den mest almindelige er det keltiske kors-layout. Dette layout bruges både til læsning og til meditation.

For at udføre en læsning skal du først blande kortspillet, indtil de er blandet godt. Skær derefter kortdækket i tre bunker og læg dem til side. Vælg en af bunkerne til at starte med og placer den foran dig. Tag det øverste kort fra bunken, og læg det med billedsiden opad foran dig. Dette er dit første kort.

Resten af kortene lægges derefter rundt om dette første kort i overensstemmelse med det keltiske korslayout. Når du har lagt alle fem kort ud, tager du et kig på det første kort og ser, hvad det antyder om dit spørgsmål eller din situation. Se derefter på de andre kort for at få et mere fuldstændigt billede.

Det er vigtigt at sige, at der ikke er nogen forkert måde at tolke kortene på. Nogle tarotkort har forskellige symboler og billeder, altså efter sit valg af tarotkort køb. Man kan opfatte samme kort individuelt. Tolk kortet som du føler for, og som du finder mest passende ud fra situationen.

Man skal også være opmærksom på at der også findes orakelkort.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *