Tagrens

Tagrens er en dybdegående rensning af dit tag for alger og mos. Det er en behandling der udføres af virksomheder, og som er en grundigere og mere dybdegående rensning set i forhold til algebehandling. Tagrens kan benyttes på alle overflader. Det vil sige om du har tegl, eternit, betontegl eller tagpap.

Forudsætningen er dog at taget er tæt, så hvis dette ikke er tilfældet skal der først udbedres eventuelle skader. Tagrens får et hus til at se nyt og indbydende ud. Dette er en kæmpe fordel i fx en salgssituation, hvor store plamager af mos og alger, ikke er med til at gøre huset indbydende. Der er også potentiel fare for at det vil blive til en anmærkning på en tilstandsrapport, og det er jo heller ikke noget der fremmer et salg.

Hvad værre er at alger og mos slå rødder i dit tag og lader fugt trænge ind i taget. Når vinteren og frostgraderne kommer, stiger risikoen for, at du får frostsprængninger i taget, der over tid kan ødelægge dine tagplader. Du risikerer at skulle forholde dig til dyre reparationer eller måske endda udskiftning af dit tag.

Tage er ikke meget anderledes end andet vi investerer i. Det skal vedligeholdes ellers forfalder det, eller der opstår risiko for skader. Vi får også regelmæssigt renset tænder, vasket bil, pudset vinduer, malet træværk og så videre. Det er samme systematik og tankegang der skal overføres til vedligeholdes af ens tag. En tagrensning er først nødvendigt når vedligeholdelsen af taget ikke er blevet gjort.
Som skrevet er der forskel på en tagrens og en algebehandling. En algebehandling tager de første belægninger, inden der har sat sig mos og rødder i stenene. Derfor er det vigtigt efter en ordentlig tagrens, at årligt investere i en algerens. Tagrens kan godt holde dit tag flot i årevis, men det kræver man algebehandler årligt, og på den måde beskytter mod nye angreb.

Det er dog vigtigt at nævne at hvis man vil få en virksomhed til at foretage en tagrensning, at tjekke om de ved hvad de laver. Det kræver ikke nogle erfaring, uddannelse, certificering eller lignende at slå sig selv op som tagrenser. Derfor er det også en branche med mange lykkeriddere i. Det skal dog på ingen måde tage noget fra de dygtige og seriøse virksomheder der er på markedet, men mere ses som et incitament til at gøre sit hjemmearbejde.

Det kræver ikke mange minutter på internettet at google tagrens, og så se alle de virksomheder der dukker op. Brug derfor lidt tid på at læse folks anmeldelser, og hvor professionel hjemmesiden og argumenterne på side er lavet. Hvis det ser for billigt ud, er der måske en grund til det. Tagrens kan også søges på trustpilot og her kan man også prøve at sikre sig at det er et kompetent og seriøst firma der kommer ud og varetager opgaven. Slutligt skal man gøre op med sig selv om taget efterfølgende skal afrundes med tagmaling. Det giver det sidste pift, og får taget til at se spritnyt ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *