Spørgsmål og svar om solcreme & solbeskyttelse

Solcreme beskytter din hud mod solens stråler. Det er derfor vigtigt at bruge solcreme, når solen skinner. Solen kan give dig solskoldning og øge risikoen for kræft. Derfor er det vigtigt at beskytte sig mod solens stråler.

Solcreme beskytter ikke kun mod solskoldning, men også mod andre skader, som solen kan give huden.

Hvad er solcreme egentlig?

Solcreme er en creme, som beskytter huden mod solens stråler. Solcremen indeholder stoffer, der reflekterer eller absorberer solens UV-stråler. Der findes solcremer med forskellige SPF-værdier. Jo højere SPF-værdi, jo bedre beskyttelse får du mod solen.

Hvilken skal man vælge?

Der er mange solcremer på markedet, og det kan være svært at finde den rigtige solcreme. Men der er nogle ting, du skal overveje, når du køber solcreme. Solcremen skal have en SPF på mindst 30 for at beskytte dig mod solens stråler. Solcremen skal også være fugtgivende for at undgå dehydrering af huden.

Solcreme er ikke kun vigtigt for dem, der har meget lys hud. Alle kan få forbrændinger, hvis de ikke bruger solcreme. Solcreme er også vigtigt for dem, der arbejder udendørs eller har meget lys hud. Du kan finde solcreme og anden hudpleje online på webshops som Huma.dk.

30 min før du går ud

Det er en god idé at påføre solcreme 30 minutter før du går ud i solen. Husk også at påføre solcreme, selvom det ikke skinner. UV-strålerne kan nemlig trænge igennem skyerne. Du skal også påføre solcreme, hvis du svømmer eller sveder.

Kan man få solcreme uden skadelig kemi?

Ja, det kan man godt. Der findes solcremer på markedet, der ikke indeholder skadelig kemi. Solcremen skal være fri for parabener, phenoxyethanol og PEG’er. Parabener er konserveringsmidler, som kan være hormonforstyrrende. Phenoxyethanol er et stof, der kan irritere huden. PEG’er er emulgatorer, der kan være allergifremkaldende.

Skal børn bruge en speciel solcreme?

Ja, solcreme til børn skal have en høj SPF-værdi og de er mere sårbare overfor solen. Solcreme til børn skal også være fri for skadelig kemi.

Hvor meget solcreme skal man bruge?

Det afhænger af, hvor stort et område du vil dække. Men som tommelfingerregel skal du bruge cirka en teskefuld solcreme til ansigtet og halvdelen så meget til resten af kroppen. Husk også at påføre solcreme, selvom det ikke skinner. UV-strålerne kan nemlig trænge igennem skyerne.

Vi håber, du kunne bruge denne guide til solcreme og du nu er klar til at nyde sommeren enten i Danmark eller på en rejse til udlandet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *