Skift til miljøvenlige varmepumper

Har man fulgt bare en smule med i den offentlige debat, har man sikkert hørt om klimaforandringer. Man har hørt om, hvordan kloden bliver varmere og vejret bliver vildere, men hvad er det lige, vi kan gøre ved det? Ironisk nok, kan vi, som enkeltpersoner, gøre alt men også absolut ingenting.

I sidste ende står og falder det nemlig med den enkeltes indsats, men er der kun en, der gør noget, kan vi lige så godt vinke farvel til kloden.

Et godt alternativ

Et sted, hvor de fleste danskere bruger rigtig meget energi, og derfor et godt sted at starte på denne individuelle indsats, kunne dog være opvarmningen af bolig. I et relativt koldt land som Danmark er det selvfølgelig en nødvendighed, men det betyder ikke, man ikke kan gøre det en mere miljøvenlig nødvendighed. Vi danskere er trodsalt nogle af dem, der bruger allermest energi i hele verden.

Én måde at gøre opvarmningen af ens bolig mere miljøvenlig er ved at skifte til såkaldte varmepumper. En varmepumpe er nemlig præcis hvad det lyder som. Det er ganske enkelt bare en stor pumpe, der udnytter den lille mængde varme i jorden eller luften udenfor til at opvarme en mængde vand indendørs. Vandet kan du så lade flyde i radiatorerne efter forgodtbefindende, med den viden at det er betragteligt mere miljøvenligt og effektivt end et oliefyr.

Klik her og se mere om, hvordan varmepumper virker og kan opvarme lige netop din bolig. I rigtig mange tilfælde vil det vise sig at være en både god, billig og miljøvenlig løsning.

Nemt at installere

Det lader det også til, at staten har fundet ud af. Derfor kan du, hvis du skifter til varmepumper og opfylder en række kriterier, gøre dig berettiget til fradrag. På den måde kan det at skifte til de mere effektive, miljøvenlige varmepumper ligefrem vise sig at være profitabelt. Selve processen med at få skiftet varmekilde i boligen er i hvert fald blevet gjort så nem som overhovedet muligt.

Du kan altså gøre dit berettiget til fradrag og dermed slå en betragtelig del af prisen af. Derudover tilbyder mange sælgere af varmepumper også en abonnementsordning samt fuldinstallation fra deres side. Det betyder altså, at du ikke skal gøre meget andet end at åbne døren og smile bredt for at få skiftet til varmepumpe.

Derefter kan du betale løbende, mens fortjenesten i både penge og klimavenlighed ruller ind for ikke længere at varme med oliefyr.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *