Skal huset varmes miljøvenligt op?

Hvis du er en af dem der går op i hvordan du kan ændre forskellige aspekter af dit liv, så du lever på en mere miljømæssig korrekt måde, så har du måske overvejet hvordan man bedst varmer sin bolig op. Der findes mange måder at få varme på, men er de alle lige gode?

Træpiller kan gøres mere miljøvenlige

Det kan være at du i dit hus har et pillefyr. Sådan et pillefyr bruger jo træpiller til at producere varme. Men træ er ikke ligefrem en vedvarende energiform. Dog er det bedre end et oliefyr. Så hvis disse to former for varmekilder er de eneste du har mulighed for, vil et pillefyr være det mere miljøvenlige valg.

 

Du behøver jo ikke at skulle bytte det helt ud for at være mere miljøvenlig. Fyret er der jo allerede og vil på sin vis være spildt hvis det blot skiftes ud selvom det er velfungerende. Samtidig kan det være meget dyrt og besværligt at skifte til eksempelvis jordvarme, selvom det er meget miljøvenligt.

 

I stedet kan du vælge at lede efter nogle træpiller, som er produceret på en miljøvenlig måde. Der findes nemlig visse træpiller som faktisk er CO2 neutrale. Disse er nemlig lavet af affaldsproduktet af andre produktioner involvering træ. På den måde bidrager træpillerne ikke til at mere træ fælles, men minimere samtidig det spild der er fra de andre produktioner.

Lad jorden varme huset op

Et rigtig miljøvenligt valg når det kommer til opvarmning af boligen er jordvarme. Samtidig er det også nemt at vedligeholde, da det ikke kræver en masse pleje. Dog er udfordringen at det er et ret stort projekt når det skal laves. For som navnet indikerer kommer varmen fra jorden, derfor skal der graves en masse ned i jorden, så du skal have et stort areal af din have fri til dette. Derudover skal selve huset også være godt isoleret, for at jordvarmen overhovedet kan varme huset ordentligt op. Så er dit hus meget gammelt er jordvarme næppe et godt valg.

Er der en fremtid i det?

Når man overveje hvilken slags varmekilde man vil benytte sig af, så er det også en god ide at se på fremtidsudsigterne for denne type varmekilde. Nogle typer er det nemlig meningen at man vil udfase på et tidspunkt. Som eksempel kan nævnes oliefyr og naturgas. Selvom du har lov til at opføre fyr, så overvej alligevel om det er bedre at gå en anden vej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *