Sådan pynter du æstetisk boligen op til jul

I Danmark findes der næsten ligeså mange traditioner for julepynt og den generelle pyntning af boligen, som der findes mennesker. Langt de fleste familier har deres egen måde at pynte op til jul på og mange bruger forskellige former for julepynt.

Mange bruger en blanding af nedarvet julepynt samt nye ting, således at kasserne med julepynt hvert år får nye elementer og spændende ting. Dog kan man ikke fortsætte på denne måde, da ens hus ellers hurtigt vil komme til at ligne det man kender fra julekalenderen om Oluf Sand og hans kone, der næsten ikke kan finde en bar plet grundet julepynt.

Det handler om at finde en balance i pyntningen af ens hjem, især op til jul. Når man køber nyt julepynt på juleri.dk, må man hanke op i sine traditioner og vælge en eller flere af de ældre sager og enten sende den videre i familietræet, til genbrug eller smide den ud.

Det kan være svært hele tiden at finde på nye ting til sin bolig, især når det kommer til julepynt, hvor man er indsnævret af kategorier såsom nisser, stjerner, hjerter, juletræer, engle, julemænd, sukkergodt og grankogler.

Guide: sådan bruger du mest muligt af din julepynt uden at huset bliver overpyntet

At pynte op til jul er en hårfin balance og kan kræve meget planlægning, hvis man har flere flyttekasser med julepynt stående på loftet. Ofte har man traditioner for, hvor de lidt større ting skal stå eller hænge og dette er der ingen grund til at lave om på, da f.eks. hængenisser eller julekugler ofte har en særlig krog i loftet, der sidder fastskruet hele året.

Små former for julepynt kan hurtigt bruges i en sammenhæng således at man kan bruge så meget af sin pynt som muligt uden at det ligner et rodet makværk. Har man en masse små nisser af grankogler, tændstikker og andet som man selv, eller ens børn, har lavet i barndommen, kan disse bruges til at kreere et nisselandskab.

Brug et fyrfadsfad af glas som en frossen sø midt i dit nisselandskab, dette kan give plads til ekstra grantræer som dekoration og en masse skøjtende nisser. Der er ingen mål på, hvor stort et nisselandskab må være. Har man derfor en udestue som ikke bliver brugt i december, kan man lave et nisselandskab i stor skala med de lidt større nisser.

Sådan indsnævrer du dine køb af julepynt

Mange forbrugere kan ikke gå forbi supermarkedernes julestand uden at et par stykker julepynt finder vej ned i kurven, hvilket blot er en ekstra udgift, da man har masser af ting i forvejen. Ønsker man at begrænse sig i forhold til sine indkøb af julepynt, kan man med fordel holde øje med de særlige mærker af julepynt, der er kommet på markedet. Der lanceres en ny nisse fra et af de mest kendte mærker hvert eneste år. Denne er dyrere end andre former for julepynt, men ved kun at købe denne, vil man holde hjemmet stilrent – også når der skal pyntes op i alle kroge.

1 comment

  1. cialis 20 mg super metoprolol iv dose for svt The revelations that the government routinely taps, stores andsifts through our internet data have demonstrated an astonishinglack of digital protection for our rights above all, the rightto privacy, says the website

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *