Sådan kan du spare penge, når du skal have et nyt tag

Priserne går kun én vej lige nu, og det er op! Det får mange til at droppe byggeprojekter og lignende, fordi det simpelthen bliver for dyrt. Der er dog nogle projekter, der ikke kan vente, og det er i mange tilfælde taget. Det er husets klimaskærm og beskytter huset mod vind og vejr, så når det først skal skiftes, må der ikke gå for lang tid. Et nedslidt og utæt tag kan nemlig nå at gøre stor skade på huset. Heldigvis er der dog meget, du kan gøre for at spare lidt på udgifterne, når du skal have lagt et nyt tag. Vi har her samlet 4 tips til, hvordan du kan spare penge, når du skal have nyt tag.

Solceller

Solceller producerer elektricitet direkte af solens lys og kan sættes op på bygningens tag. Det er muligt at eftermontere solceller på et eksisterende tag, men det er ikke den bedste løsning. Det anbefales derfor at solcelleanlæg monteres i forbindelse med nybyg eller renovering af det bestående tag. Solceller er især lige nu en god løsning, fordi det ikke er en kæmpe merudgift, når du alligevel skal have et nyt tag, men faktisk kan spare rigtig mange penge på elektricitet fremover ved at producere din egen strøm.

Efterisolering af taget

I langt de fleste tilfælde vil man i forbindelse med lægning af nyt tag også efterisolere taget – også til en mindre merudgift. Det er primært fordi ældre tage ofte slet ikke er isoleret eller kun isoleret meget lidt. Når man får taget efterisoleret i forbindelse med lægning af nyt tag, mindsker man varmetabet gennem loftet, og på den måde kan du spare mange penge på varmeregningen. Samtidig giver det også et mere behageligt indeklima. Udgiften til det nye tag bliver altså reduceret væsentligt i form af varmebesparelse.

Gør-det-selv-løsningen

Hvis du har hænderne godt skruet på, kan der også være mange penge at spare ved at gøre det hele selv. Den største udgift i forbindelse med lægning af nyt tag er nemlig håndværkernes løn, og den kan du jo helt spare væk, hvis du selv afmonterer det gamle og lægger det nye tag. Der er dog også nogle ting, du skal være opmærksom på, bl.a. at du overholder alle regler og om du kan regne med forsikringen, hvis der skulle opstå problemer. Det kræver derfor lidt research, inden du går i gang med arbejdet selv.

Billigere tagtype

Tagtyperne varierer en del i pris, så det er en mulighed at vælge en billigere tagtype. Et eternittag, ståltag eller paptag er f.eks. en del billigere pr. kvadratmeter end tegl og beton, så her kan der være mange penge at spare bare i materialeudgifter. Det kan også være en god idé at vælge et tag, der er nemmere at lægge, f.eks. bølgeeternit, så du kan spare lidt på håndværkernes løn. Vær dog opmærksom på, at de billigere tagtyper som regel ikke holder helt så længe som de dyrere tagtyper. Pris og kvalitet hænger nemlig i de fleste tilfælde sammen.

Det er altså muligt at spare lidt penge – både med det samme og på sigt – når du skal have lagt nyt tag. Det gælder uanset om du skal have nyt tag i Ballerup, Vejle eller et helt tredje sted i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *