Sådan gør du julen mere hyggelig

Julen skal handle om hygge og nærvær i familien. Men nogle gange kan det være svært at få det hele til at gå op i en højere enhed og finde den nødvendige tid. Vi bringer her 3 gode råd, som gør julen mere hyggelig at nyde sammen.

Klar indkøb i god tid

Hvis du virkelig vil have tid til din rådighed i december måned og undgå stress, så skal du sørge for at klare en masse af indkøbene allerede inden du lander i december måned.

Det kan dog kræve, at du presser på hos dine venner og i familien, så du har fået deres julegaveønsker i god tid. Har du ikke det, kan du fortsat spore dig ind på, hvad det er de mangler. Adventsgaver, mad, slik, pynt og så videre kan også købes inden. Du kan naturligvis ikke købe fløde, kartofler og den slags, men du kan komme 80 procent i mål.

Det betyder så også, at når det bliver december, så skal du ikke stresse på samme måde, som hvis du ikke havde forberedt dig godt. Derfor har du mere overskud til familien, som kan nyde dit selskab endnu mere.

Afsæt specifikke dage

For nogle er det bare ikke så let at lade deres kalender stå åben eller finde tid. Og skal hele familien kunne mødes, kræver det planlægning. Derfor kan det være en fordel at simpelthen tage tid ud af kalenderen, som er reserveret kun til familien. På den måde er der skabt et tidsrum, hvor den skal stå på hygge.

Husk at pynte op

Julepynt er en vigtig del af at skabe en god stemning. Man bliver ganske enkelt i gladere humør, når man bevæger sig rundt i flot julepynt. Gå derfor sammen om at pynte op – og brug evt. en dag på at klippe nyt julepynt, hvis der er yngre børn i familien.

Husk også den udendørs julebelysning, som kan lyse op i mørket og skabe en magisk stemning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *