Sådan får du mere tid i hverdagen

Vi får kun mere og mere travlt. Med arbejde, rengøring, træning, indkøb, madlavning og meget mere er der ikke meget tid tilbage, inden det er på tide at gå i seng. Heldigvis er der dog mange muligheder for at sikre sig mere tid. Vi har her samlet nogle gode tips til, hvordan du kan få lidt flere timer i døgnet, som du kan bruge på lige det, du har behov for.

Slå to fluer med et smæk

Det er muligt at multitaske og på den måde ordne flere ting samtidig – hvis du lige tænker dig om. Du kan f.eks. høre din lydbog, imens du laver mad eller få lidt motion ved at gå en tur med en veninde, som du ellers aldrig ellers har tid til at se. Du kan også lave en kæmpe portion mad den ene dag, så der er rigeligt med rester til dagen efter. Hvis du bare tænker lidt kreativt, kan du faktisk få dobbelt så meget ud af dine timer – uden at du går kold.

Få hjælp til de sure pligter

Der er nogle ting, der simpelthen skal ordnes – og det er ikke altid de mest spændende opgaver. Det er f.eks. opgaver som rengøring og havearbejde. Det er også ofte meget tidskrævende opgaver. Du kan dog spare en masse tid, hvis du blot får hjælp til de sure pligter. Det kan du gøre ved at investere i f.eks. rengøringshjælp og haveservice i Kolding. Hvis du har et rengøringsfirma og en anlægsgartner, der kommer regelmæssigt, skal du ikke længere bruge din hårdt tiltrængte weekend på de sure pligter og kan i stedet lave alt muligt andet.

Bliv bedre til at uddelegere

Der er ingen, der siger, at du skal klare det hele selv – især ikke, hvis du har en familie, der sagtens kan hjælpe lidt til. Det handler derfor om at uddelegere. Få børnene til at hjælpe med at lave mad og få din partner til at hjælpe med vasketøj. Det kan spare dig mange timer, hvis du blot lærer at give slip på nogle pligter, der ellers kan tage meget af din tid.

Køb dagligvarer på nettet

En kæmpe tidssluger hver eneste uge er uden tvivl indkøbsturene – som kun bliver mere stressende, når det foregår med et barn på armen lige efter arbejde. Alt efter størrelsen på din familie, kan du spare meget stress og meget tid ved at droppe indkøbsturene flere gange om ugen ved at bestille dagligvarerne på nettet og få dem leveret lige til døren. Det kan også være en god idé at investere i en måltidskasse, der leverer alt, hvad du skal bruge til bestemte opskrifter hver dag. Det kan spare dig en del tid på madlavningen.

Udnyt ventetid

Tager du bussen på arbejde eller bruger du en masse tid på at vente på at ovnen bliver varm? Der er generelt mange tidspunkter i løbet af ugen, der bare går med at vente. Det er dog tid, som du sagtens kan bruge til noget bedre end blot at kigge ned i din telefon. Hiv en bog frem, svar på mails eller lyt til en podcast – og så bliver ventetid lige pludselig til kvalitetstid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *