Sådan får du mere plads i hjemmet

Det kan være enormt frustrerende at føle, at man ikke har nok plads i hjemmet. Det kan være alt fra ikke at kunne sidde samlet, udføre kreative projekter eller mangle et soveværelse. Nogle praktiske problemer er umulige at løse, og så er der ikke andet at gøre end at flytte ind i en større bolig. Men anden pladsmangel kan nemt løses ved at tænke logisk, effektivt og praktisk. Nogle gange skal man bare se på tingene fra en anden vinkel, før de virkelig giver mening. På den måde skal flere puslespilsbrikker samles, før et hjem virkelig kan give mening for dets beboere. 

Det perfekte hjem

Vi ønsker allesammen at bo i et perfekt hjem, hvor der er højt til loftet, plads til at være sig selv og trygt at være. Især trygheden spiller en enorm rolle i vores samfund, og uden en fast base kan mange mennesker ikke slappe af i hverdagen. De har simpelthen brug for et sted, hvor de i slutningen af dagen kan vende hjem til og slå fødderne op på sofaen i godt selskab. Selvfølgelig hænger denne tryghed også rigtig meget sammen med ens familiemedlemmer eller roomies, for det er især det sociale, der i første omgang medfører tryghed. Det er dog også oplagt at fokusere på det praktiske, og det er utrolig vigtigt, at alle familiemedlemmer har et sted i hjemmet, der er tilegnet dem, og hvor de kan trække sig tilbage for at være alene. Det behøver ikke nødvendigvis at betyde, at man ikke kan bo tæt eller dele sit værelse med nogen, men der skal være plads til at bevæge sig. 

Køkkenet og stuen

Med for lidt plads i især køkkenet eller stuen kan man hurtigt føle sig presset som familie. Disse rum eksisterer for at samle mennesker, og det er ofte her, at familier sidder rundt om bordet og spiser eller ser en film i fællesskab. Disse samlingssteder skal på den måde både være hyggelige, men også praktisk indrettet. Er der for meget unødvendigt fyld i disse rum, kan det være en god idé at rydde op og sortere i sine ejendele. Er det dog herefter stadigvæk svært at finde nok plads, så kan man med fordel investere i for eksempel et lille spisebord med klap på. Disse slags spisebord bliver mere og mere populære, idet de både er smarte og praktiske. Når bordet ikke er i brug, kan man nemt klappe den ene del ned igen, så man kan få mere glæde af rummet og bevæge sig friere. Når det så er tid til at spise eller arbejde, klapper man bare klappen op igen. 

Soveværelset

Lider man af pladsmangel i soveværelset kan man med fordel tænke mere vandret. På den måde giver det god mening at investere i et højt skab, hvor man kan få plads til mange ting. Nogle mennesker får også stor glæde af for eksempel sovesofaer eller klapsenge, som man nemt kan få til at fylde mindre. Ønsker man at have en almindelig seng, kan man let montere skuffer under sin seng, så man også her kan få mere skabsplads. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *