Sådan får du lagt et nyt tag

Taget er en meget vigtig del af huset. Ikke bare fordi det pynter, men også fordi det beskytter. Husk på, at dit tag jo er det, der holder vejr og vind ude i de hårde sæsoner i Danmark. Taget tager imod solens varme stråler, hårde haglbyger og tunge lag af koldt sne, såvel som silende regn. Derfor skal dit tag beskytte, så der ikke trænger vand ind i boligen, hvilket kan føre til problemer med skimmel og svamp – samt vandskader.  

Er dit tag ikke længere stærkt nok til at klare disse opgaver, så er det måske tid til at få det skiftet.

Find et godt firma

Når du skal have lagt et nyt tag, er det vigtigt, du finder et godt firma, som kan løse opgaven. Her er det særligt vigtigt, at du ser på anmeldelser online, samt ser på referencer hos virksomheden. Når du har fundet et tagfirma, som du har lyst til at kontakte, er det blot at ringe dem op. Tag altid opkaldet, så du kan tale med et levende menneske og få dit førstehåndsindtryk. Sørg for, at det er et imødekommende firma, du har fået fat i. Det betyder nemlig typisk, de er mere velvillige til at vejlede om dine muligheder inden for materialer, stil m.m.

Få et tilbud

Når du har fundet dit firma – eller måske flere – skal du indhente et tilbud. Mange steder kan du på firmaets hjemmeside bruge en ’pris nyt tag’-beregner, hvormed du finder et estimat, du kan tage udgangspunkt i. Det er naturligvis vigtigt at fortælle, at du bør få tagfirmaet ud og kigge på dit hus, så de kan give et nøje og mere præcist tilbud specifikt til dig. Dermed ved du, præcis hvad du skal budgettere med, når du skal have lagt dit nye tag. Det gør det naturligvis lettere, når du skal snakke med banken, da du så har et tilbud, der fortæller, hvad udgiften er. Dette kan nemlig bruges til at beregne den potentielle investering, som det nye tag er, da det også er med til at øge boligværdien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *