Så let kan du komme i gang med styrketræning

Hvis du vil træne hjemme, er et par justerbare håndvægte noget af det allermest alsidige og grundlæggende træningsudstyr, du kan anskaffe dig. Håndvægtene giver dig en justerbar træningsbelastning, så du kan lave et væld af forskellige styrkeøvelser med den optimale belastning.

Justerbare håndvægte

De seneste år er der kommet en ny type af justerbare håndvægte på markedet, som på mange måder har revolutioneret håndvægten. Bowflex håndvægte var de første af typen, men der er efterhånden kommet mange forskellige mærker med på bølgen.

Det smarte ved Bowflex håndvægten er, at den er justerbar, samtidig med at den ikke benytter sig af besværlige vægtskiver, der skal skrues af og på for at justere vægten. I stedet består Bowflex håndvægten af et håndtag, som passer ned i en holder. På holderen er der en drejeknap, der kan indstilles til forskellige antal kilo. Når man har placeret håndtaget ned i holderen, indstiller man vægten med drejeknappen. Når man så løfter håndtaget op igen, står man med en håndvægt, der vejer præcis det antal kilo, man har indstillet den til.

Fordelen ved en Bowflex håndvægt frem for en traditionel justerbar håndvægt med vægtskiver er, at den er meget hurtigere og lettere at indstille. Samtidig bruger den langt mindre plads, fordi det ikke er nødvendigt at have en masse skiver af forskellig vægt liggende for at kunne justere den til mange forskellige vægte.

Kom godt i gang med træningsprogrammet

Med et sæt Bowflex håndvægte er du godt stillet til at udføre et styrketræningsprogram derhjemme. Hvis du vil træne de fleste muskler i din krop, kan det gøres med helt ned til tre håndvægtsøvelser. Dog er det mere optimalt med fem eller flere, men hvis du kun har tid og overskud til tre, er det faktisk helt tilstrækkeligt til at træne langt de fleste muskler i din krop.

Disse tre øvelser er bænkpres, squats og dødløft. For at foretage et brystpres, skal du lægge dig ned på en måtte eller en bænk. Du skal så presse dine Bowflex håndvægte fra dit bryst og op i vejret, så du strækker dine arme over din overkrop.

For at lave en squat, skal du stå op og holde dine Bowflex håndvægte tæt ind til brystet et sted omkring din skulderhøjde. Herefter skal du bøje i knæene, som om du skulle til at sætte dig på en lille stol. Når du har bøjet så meget i knæene, at dine lår er parallelle med jorden, skal du rejse dig op igen.

For at lave et dødløft, skal du lægge din Bowflex håndvægte på jorden. Du skal derefter bøje lidt i knæene, og bøje din lænd, så din overkrop vender skråt forover. Herefter skal du taget fat i dine bowflex håndvægte og rejse dig op med dem.

Hvis du laver disse tre øvelser to til tre gange om ugen med stigende belastning, det vil sige højere vægt eller flere gentagelser, bør du opleve et tiltag i din styrke. Så let kan styrketræningen altså klares med et sæt Bowflex håndvægte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *