Mange bygninger har brug for facade maling før eller siden

Facademaling er en fantastisk måde at forbedre udseendet af dit hjem eller din virksomhed på. Det kan også bidrage til at øge markedsværdien og beskytte det mod elementerne. Inden du begynder at male din facade, er der dog nogle ting, som du bør overveje, og skridt, som du skal tage for at opnå de bedst mulige resultater. Det du skal bruge til maling af facade

Din rejse starter her

Først og fremmest skal du sørge for at vælge den rigtige type maling til netop din vægoverflade, så den holder længe og kan modstå de barske vejrforhold. Hvis du er usikker på, hvilken type maling der vil fungere bedst, kan du rådføre dig med en professionel maler eller en lokal isenkræmmer. Du skal også sørge for, at alle overflader er rene og fri for snavs, inden de males.

 

Når du har valgt den rigtige malingstype, er det tid til at begynde at forberede væggene. Dette omfatter skrabning af gammel maling eller afrevne vægplader samt udfyldning af eventuelle revner eller huller med cement eller gips. Du bør også slibe overfladen ned for at skabe et glat underlag for den nye maling.

Så langt så godt

Når du skal male facaden, skal du sørge for at bruge jævne streger og undgå at stryge mod andre overflader. Brug om nødvendigt stiger eller stilladser, så du kan nå højere områder uden at skulle strække dig for langt. Vælg ruller frem for pensler for at opnå en mere jævn dækning og hurtigere resultater. Husk også at holde regelmæssige pauser, mens du maler, så dine arme ikke bliver for træt. Hvis du maler på en solskinsdag, skal du forsøge at starte tidligt om morgenen og sørge for at opbevare din malerdåse i et køligt, skyggefuldt område mellem brug. Vent, indtil væggene er helt tørre, før du lægger endnu et lag maling på. Når du er færdig med at male, skal du vente mindst 24 timer, til alt er tørt, før du lægger dine materialer væk eller rører ved væggene.

Her er vores 3 tips til første gang du skal male facader

Tip 1: Saml de rigtige materialer. Før du går i gang med facademaling, skal du sørge for at have alle de nødvendige materialer som f.eks. maling, pensler, ruller, stiger eller stilladser, faldduge og beskyttelsesudstyr til dig selv. Overvej også specialværktøj som f.eks. en maskinvaskemaskine eller en slibemaskine for at få arbejdet gjort hurtigere og mere effektivt.

 

Tip 2: Forbered væggene. Før du påfører maling, skal du sørge for, at alle overflader er rene og fri for støv og snavs. Dette omfatter skrabning af gammel maling eller revet vægplade af og udfyld eventuelle revner eller huller med cement eller gips. Det er også vigtigt at slibe overfladen ned, indtil den er glat, så du kan opnå en jævn finish, når du maler.

 

Tip 3: Mal på en overskyet dag. Hvis det er muligt, skal du forsøge at male på en dag med lidt skydække frem for i direkte sollys. Det forhindrer ikke kun, at malingen tørrer for hurtigt, men det vil også hjælpe dig med at beskytte dig mod varmeudmattelse ved at give dig noget skygge fra solens stråler, mens du arbejder. Opbevar desuden malingen i et køligt, skyggefuldt område mellem brug, hvis det er en varm dag, så du undgår at forringe malingens kvalitet på grund af udsættelse for ekstreme temperaturer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *