Kolonihave – hvordan gør jeg den flot?

Det er særligt populært at købe en kolonihave i denne tid, hvor udlandsferier synes langt ude af syne. Derfor er salget af kolonihaver og kolonihavehuse godt netop nu. Har du også købt dig et sådant kolonihavehus fordi du trængte til forandring og et lyspunkt i denne sommer, hvor alt andet er aflyst? Så er du kommet til det rette sted. Herunder får du 3 tips til, hvordan du gør din nye kolonihave smuk og dejlig at bo i.

1.    Få ryddet op og gjort rent

Når du overtager en kolonihave, er der som oftest en masse rod efter den forrige lejer, som du ikke ønsker at have. Start derfor med, at få fjernet alt det du ikke ønsker og få gjort rent. Hvis du skal bo i din kolonihave gennem sommerhalvåret, så er det rarest at have alt ordnet ned til bunden, så du føler dig tilpas i det du bor i og ikke føler, at du er nummer 10 i rækken. Det er også i denne proces du skal få malet eller andet. Når du har alt indbo ude af huset og har gjort rent, så er det oplagt at få malet, hvis dette er nødvendigt.

2.    Sæt dit eget præg på haven

Haven er næsten det vigtigste ved kolonihaven. I langt de fleste haveforeninger er der hvert år en konkurrence, der kårer årets flotteste have. Det kunne blive din. Det kræver at haven bliver din helt egen – som du ønsker den. Du kan dyrke dine egne afgrøder i dit drivhus eller i din køkkenhave. Du kan også Spice din have op med lækre solsenge fra tectake. Så er du sikret en afslappet sommer, hvor der også er plads til at nyde synet af den have du har skabt. For at gøre haven fuldendt skal du have flotte farverige blomster. Overvej i samme ombæring, hvor meget du skal være ude i din have. Hvis du ikke kommer til at være der meget, så indret haven således den er em at vedligeholde.

3.    Gør huset personligt

Når du har alt ordnet og skal have indbo, så skal du gøre stedet til dit eget. Tænk over, hvad et fristed for dig skal indeholde. Skal det have en sommerhusstemning eller vil du gøre det mere stilrent og moderne? Alt dette skal du vide, når du går ud og køber møbler. Hvis du virkelig skal gøre det personligt, så kan du prøve dig ad med at bygge dine egne møbler. Blot pas på dig selv, hvis byggeprojekter er nye for dig. Du kan altid finde din nærmeste behandler inde på sundhed.dk, så du er ikke mere end et klik væk hvis skaden skulle opstå.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *