Istandsættelse af din egen personlige bolig

Står du og skal istandsætte en bolig, men er i tvivl om hvorvidt du finder hoved og hale i det hele?

Gør-det-selv

En istandsættelse er et omfattende projekt, som mange danskere springer ud i. Men hvordan holder man hovedet koldt, holder styr på økonomien og overskuer mulighederne for gør-det-selv-arbejde?

Den billigste og nemmeste løsning ville være, at ansætte nogle professionelle håndværkere til, at gøre alt arbejdet for dig. Men dette er en meget dyr og upersonlig løsning. Så hvorfor ikke selv tage kampen op, og få istandsat sit eget drømmehus?

Selvfølgelig vil det være en god ide, at ansætte nogle professionelle til el-, vvs- eller kloak arbejde. Dette kan godt være både farligt og utroligt svært, hvis ikke man ved hvad man skal gøre. Men alt det andet, såsom at sætte klinker op på badeværelset, eller lægge gulv i stuen, det kan man både læse og erfarer sig med.

Hvis du er helt på herrens mark, med hensyn til istandsættelsen, kan du hyrer en arkitekt. En arkitekt kan komme med inputs og ideer, som du måske ikke lige selv havde set. Oven i det kan en arkitekt hjælpe dig med, at få overblik over både økonomi, omfang af istandsættelsen og indkøb af byggematerialer. Dette kan give dig en tryghed og en sikkerhed omkring dit byggeri.

Hvordan du gør din bolig mere personlig
Det er ikke altid lige nemt, at finde ud af hvordan din bolig skal fremstå. Det er et spørgsmål om, at finde en rød tråd til din bolig. Det gør du ved, at sætte de rette materialer sammen.

Det kan være farver, gulvbelægning, tapet og fliser, der kan være gennemgående i din bolig. Hvis du er i tvivl om, hvad din bolig skal bestå af kan du se følgende ideer:

  • Stil dig selv spørgsmål.
    Hvad holder du allermest af ved, at være i dit hjem? Hvor praktisk skal dit hjem være? Hvor mange farver skal din bolig bestå af? Er der nogle kompromisser, der skal spille en vigtig rolle?
  • Fin din egen stil.
    Hvilken stil er dig? Den feminine stil. Den farverige stil. Den minimalistiske stil. Den maskuline stil. Den børnevenlige stil. Den kreative stil. Eller en helt anden stil?
  • Nye møbler
    Find ud af om, der er plads i budget til nogle nye møbler. Det vil pifte din bolig op, og gøre den lidt mere ny. Hvis ikke du vil have nyere møbler, kan du altid gå i en genbrugsforretning. Her finder du også rigtig gode møbler til billige priser.

Finansiering

Mangler du nogle ekstra penge til finansiering, så kan du læse om mulighederne for finansiering. Dette giver et ekstra overblik over økonomien, som godt kan være både stram og uforudsigelig. Giv dig selv denne gave, så du kan give din bolig et ekstra pift.
Med de ekstra ører på kontoen kan du indrette, og istandsætte din bolig ligesom du gerne vil have den.

Du ønskes alt muligt held og lykke, med din personlige istandsættelse af din bolig.

1 comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *