Hvordan indrette en spisestue?

Mange har helt klare ideer om hvordan både soveværelset, stuen og køkkenet skal se ud, men når det kommer til spisestuen er der mange valg og mange ting at tage hensyn til. Her kan du læse lidt mere om hvordan man indretter en velfungerende og flot spisestue. 

Lag en helt egen stemning

Vi befinder os i et trendbillede der minimalismen er lidt på vej ud, og derfor så er der naturligt nok andre ting der kommer ind. I forbindelse med indretning, handler det meget om personlig stil og udtryk. Dette passer særligt godt til spisestuen, fordi det er et rum der skal have meget sjæl. Derfor kan man med fordel vælge en helt egen farve der går i spisestuen og giver den en særlig stemning. Det er ikke sådan at hele huset eller lejligheden, behøver at hænge sammen stilmæssig. Du kan vælge en stil til hvert rum, og måske gå lidt mere ekstremt til den, lige med spisestuen. Vælg en varm og indbydende farve til vægge og gardiner og pynt med kunst og plakater som er lige dig. Hvis man vælger at gøre det på den måde, kan det være en god ide at gå lidt mere i en minimalistisk retning med selve indretningen. Vælg et enkelt, men flot spisebprd og spisebordsstole i hvid.

Indret en funktionel spisestue

Det er i lighed med stuen, et slags samlingspunkt, især hvis I har tænkt til at bruge spisestuen som spisested, også når I ikke har selskab. Mange indretter nemlig også en mulighed for at spise sammen ude i køkkenet og reserverer spisestuen for lidt flere og måske lidt finere selskaber.

Der er dog mange måder man kan indrette spisestuen på, der gør den funktionel både til hverdag og til fest. At købe nogle ekstra spisestole til når man har flere gæster, og ikke kun er begrænset til det antal der altid står der, er en god ide. Det samme gælder for at investere i et bord som kan trækkes ud og forlænges, så man i det mindste har mulighed for, at lave større selskaber. Husk når du skal indrette selve bordet og stolene, at du placerer dem på en måde som gør det nemt at komme ind og ud af bordet for dig som er vært eller værtinde. Det er ikke hyggeligt at mase sig ind og ud mellem gæsterne i et selskab, og som værtinde er man afhængig af at komme ud til køkkenet. Det er vel måske det mange forestiller sig når de indretter en spisestue? Der er et sne af gammeldags glamour over det, som gør det forlokkende at indrette det en lille smule opulent. Og hvorfor ikke?

Lige nu er trendbilledet jo faktisk sådan at alt er lov, og du kan indrette lige præcis som du har lyst, Personlig stil og udtryk trumfer trends til enhver tid, i så stor grad, at det er blevet en trend i sig selv. Hvis du kombinerer dette med funktionalitet, er du sikker på at kunne indrette en smuk og funktionel spisestue, der fungerer lige godt til hverdag og fest.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *