Her er de største farvetrends i 2022

Hvert år træder nye farvetrends ind i indretningen, men hvilke skal du holde øje med i 2022? Vi har taget et kig på, hvad de forskellige farvegiganter har i fokus og fundet frem til de største farvetrends i 2022.

Klare farver

I 2021 var der mange støvede farver og afdæmpede pasteller, men i 2022 er der mere fokus på de klare farver. Vi bliver mere modige, og vi vælger derfor mere tydelige farver. Det er primært på grund af, at vi i den sidste tid har været mere hjemme end vi plejer, og det betyder, at vi har forholdt os til vores hjem på en helt ny måde. Vi vil mere end nogensinde have, at vores hjem udtrykker, hvem vi er – og med det økonomiske råderum, som manglende rejser har forårsaget, så har vi pengene til at indrette vores hjem præcis efter vores ønsker. Klare farver, der vinder indpas, er bl.a. Pantones Color Of The Year 2022, som er en smuk blå-lilla nuance – og så peger interiørstylister også på både mint og koboltblå.

Farver på atypiske overflader

En anden trend, som breder sig i 2022, er, at farverne kommer frem på atypiske overflader. Det går altså fra at man vælger at male én væg i en klar farve, så alle fire vægge og nu kommer farverne også frem på bl.a. træværk i form af paneler og karme. Farver breder sig altså i vores hjem – også til f.eks. møbler, lamper og andre indretningsartikler, som f.eks. puder, tæpper, vaser og meget mere. Det er nemt at kaste sig ud i farver, og det koster ikke en bondegård, så alle kan være med.

Fokus på personlig kunst

Der vil blive endnu større fokus på personlig kunst. Kunsten skal fylde mere, og det gælder alt fra malerier til skulpturer, keramik og collager, og det eneste krav er, at det skal være unikt. Her vil vægfarverne blive tænkt endnu mere ind i den store sammenhæng. Vægfarverne tilpasses altså den personlige kunst i hjemmet. Det giver flere farver på væggene, især fordi farver bag kunstværker forstærker dem. Det kan også bidrage til at binde frem kunstværker sammen, så der bliver skabt et samlet værk af flere forskellige værker.

Vil du gerne have hjælp til at føre nogle af disse skønne farvetrends ud i livet hjemme hos dig? Få hjælp af denne maler i Kolding og sikre et pænt resultat hver eneste gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *