Har du brug for rådgivning gennem en boligadvokat?

Uanset om det er første gang eller ej, at du skal købe et hus, så følger der altid en jungle af juridiske papirer, rapporter og beslutninger med. Hvis du har tiden og overskuddet til det, så kan det godt lade sig gøre for dig at sætte dig tilstrækkeligt ind i, hvordan du undgår de værste faldgruber, men med en boligadvokat ved hånden så letter du presset på dine skuldre gevaldigt.

Med køberrådgivning er du sikret et langt mere gnidningsfrit forløb, og du kan derfor læse meget mere om, hvilke dele af huskøbet, som en boligadvokat kan hjælpe dig med herunder.

Hvorfor bruge en boligadvokat?

Hvis du vælger at gøre brug af en boligadvokat, så er du sikret en juridisk rådgiver, som kan hjælpe dig med at vurdere din økonomi i forhold til den bolig, som du overvejer at købe. Derudover kan boligadvokaten også hjælpe dig med at vurdere, om den konkrete ejendom vil være en god investering for dig, så du ikke senere risikerer at stå med håret i postkassen ved et eventuelt videresalg.

Et boligkøb er en kompliceret proces, hvor der indgår en del dokumenter med juridisk indhold, og hvis du ikke har øvelse i at læse juridiske dokumenter, så kan det være svært at overskue alle de relevante informationer. Her kan en boligadvokat hjælpe dig ved at danne sig et overblik over alle informationerne, før de så videregives til dig på en måde, der er lettere at forstå.

Efter købsaftalen er underskrevet

De fleste vælger at inddrage en boligadvokat i forbindelse med, at der foreligger en købsaftale, som skal underskrives. Boligadvokaten vil i den forbindelse gennemgå købsaftalen for at se, om vilkårene er nogle, som du trygt kan indvillige i. Hvis det ikke er tilfældet, så vil boligadvokaten udfærdige en skrivelse, hvor ændringer og forbehold indgår, som sælger skal acceptere, for at handlen kan gå igennem.

Når der indgået en købsaftale med eventuelle forbehold, så skal handlen berigtiges, ved at der bliver udarbejdet et skøde, der herefter skal tinglyses. Næste skridt er udarbejdelsen af en refusionsopgørelse, der viser de mellemværender, der eventuelt måtte være i forbindelse med betaling af for eksempel ejendomsskat. Hvis sælger har betalt noget forud, så skal du som køber betale det pågældende beløb til sælger. Herefter vil handlen blive afsluttet.

Køberrådgivning ved en boligadvokat

Det er ikke kun indholdet af de juridiske dokumenter efter underskrift af købsaftalen, som en boligadvokat kan hjælpe med at oversætte for dig. Du kan således betale dig til fuld service med køberrådgivning, hvor du bliver taget i hånden fra dit drømmehus er fundet, til du står med nøglerne i hånden. I den forbindelse kan du trygt læne dig tilbage, mens din boligadvokat håndterer al kontakt med sælgers mægler og din bank, og du skal derfor heller ikke selv stå for at forhandle pris og betingelser omkring overtagelsen af den pågældende ejendom.

Her er du også sikret en grundig gennemgang af for eksempel tilstandsrapporten, så der ikke dukker nogen uheldige overraskelser op, efter du er rykket ind i dit nye hjem. På det grundlag kan du trygt mødes med sælger, for at få overdraget nøglerne til din nye bolig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *