Giv dine gamle vægge nyt liv med frisk maling

Fokuser på dit hjem og mal det

Vi lever i en tid med mange der ting, der kan tage vores opmærksomhed, og på den måde kan vi opleve at vores fokus aldrig rigtig hviler på noget, men at det konstant bliver spillet frem og tilbage som en bold i et flipperspil. Der er især alskens apps og indhold på telefonen, der med deres notifikationer hele tiden er klar til at stjæle vores tid. Det er egentlig ret paradoksalt, at vi er udfordret af informationer på denne måde. Livet er fundamentalt set det samme som det har været i årtier, bestående af arbejdsliv, familieliv og fritid. Udfordringerne er at tjene penge til dagen og vejen, og at opretholde et socialt liv med familie og venner. det lyder så enkelt, men vores opmærksomhed har ikke blot en håndfuld emner at tage stilling til, men en hel kaskade af ting. Man kan sige, at de digitale informationsveje har splittet vores få behov op i en masse små kanaler, som vi skal frem og tilbage imellem, eksempelvis på vores telefon. Det er tid til at fokusere og komme lidt ned på jorden.

Farverne i hjemmet er vigtigt

Vores hjem er endnu for de flestes vedkommende dejligt analogt, hvis lige man ser bort fra de devices vi går rundt med i lommen. Vores hjem er og bør være en kilde til afslapning og refokusering. Et sted vi kommer ned til rødderne, og får genopladet vores batterier. Det glemmer vi tit, men det er tid til at vælge hjemmet til, og dermed også vælge den rolige hjemlighed til. En måde at gøre og markere dette på, er ved at genskabe ens indretning med udgangspunkt i et frisk lag maling. Når vi gerne vil igangsætte en ændring i vores liv, selvom denne er mental og adfærdsmæssig, så er det godt at kombinere den med en fysisk handling. Og at male hjemmet for derefter at lave en enkel og afslappende indretning, med fokus på analoge sysler, det er en rigtig god fysisk handling. Det har næsten en terapeutisk effekt på denne måde at give ens intention et klart manifesteret udtryk fra starten. Så siger man til sig selv og omverdenen, at man mener det alvorligt. 

Få malet professionelt

Det bedste råd vi kan give er, at få malet professionelt af et lokalt malerfirma. På den måde bliver resultatet helt i top, og du undgår fremfor alt at bide over for stort et stykke. Hvis man ikke har malet sit hjem i Køge i mange år, så glemmer man nemt hvor krævende det faktisk er, især hvis man har bare den mindste ambition hvad angår kvaliteten af malerarbejdet. Så brug hellere dit krudt på at overveje hvordan du kan lave en indretning, der løbende minder dig om dit behov for at have et mere analogt liv, med mindre fart på, i hvert fald når du er hjemme om aftenen. Det er ikke så dyrt at få malet, og det er ganske nemt at finde en lokal maler, eksempelvis via nettet, så det er ligetil at få startet lidt forfra derhjemme. Hjemmet er livets praktiske udgangspunkt, så det er indsatsen værd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *