Få smukke fliser i indkørsel og terrasse

Der er ikke noget smukkere end at komme hjem og se at ens indkørslen eller terrasse spiller på max. Et syn uden grimme overflader og grønt ukrudt mellem fliserne.

Du ved hvor mange timer du kan bruge om året på at holde disse sten overflader. Noget der burde være nemt og lige til, kan sagtens tage mange timer eller kræve både gasbrænder eller sprøjtemiddel.

Der findes nemmere måder at klare det på. Få renset dine fliser af en professionel og nyd livet i stedet.

Hvordan opstår alger og flisepest?

Tiden er det korte svar. Når du køber en flise fra producenten, så er den imprægneret og overfladen er helt perfekt. Som tiden går og det danske vejr sætter ind, så vil fliserne sammen med den daglige brug blive slidt og dermed beskadiges overfladen af flisen. Når det sker, så vil du se at den blive rug og så opstår muligheden for pest, alger og svampe.

Når først de har fået fat så er det ikke noget du bare lige kan få væk. Selv en stålbørste vil blot fjerne det øverste, men ikke rødderne som sådan nogle bæster har.

Over tid vil dine fliser blive mørkere og til sidst næsten sorte. For mange er det uoverskueligt at rense selv og faktisk også umuligt med hobby udstyr.

Fjern flisepest professionelt og få fliser der holder

Hvis du derimod bruger det korrekte udstyr, så det er en blanding af vand og børster som renser nænsomt i dybden, så kan du faktisk komme det til livs. Det vigtige er bare at hvis ikke du imprægnerer fliserne igen, så vil der kun gå en enkelt sæson så starter det forfra.

Imprægneringen gør at vandet preller af fordi flisens overflade er lukket og forseglet. Dermed kan vandet ikke komme ned og skabe grobund for nye alger og svampe.

Når du skal finde en, der kan ordne dine fliser så kig efter eksperterne. Rigtig mane slår sig ned og starter et firma med fliserens, da det er relativt nemt. Problemet er bare at selvom det virker som en nem og overkommelig opgave så er det ikke altid så lige til. Hver pest og alge er forskellige og ikke mindst flisernes opbygning og overflade kan være meget forskellige. Man skal altså passer på ikke at ødelægge mere end hvad godt er.

Hos https://www.ingen-alger.dk/fliserens/ kan du læse meget mere om hvordan fliserens fungerer, men også læse om, hvorfor de er eksperter i det de laver. Det er nemlig langt fra alle, der kan gøre det korrekt og så holde resultatet ikke

Hvad kan jeg selv gøre?

Du kan sørge for at fjerne nedfaldne alger fra taget. De er nok faldet ned, men døde er de ikke og de små sporer kan sætte sig i denne fliser og smitte dem.

Du kan naturligvis også købe fliserens og tagrens og sprøjte ud med en højtryksrenser. Dette kan være med til at bevirke at du holder det tilbage, men det fjerner det ikke hvis første det er startet.

Derudover kan eller bør du sikre at du har fugesand mellem alle fliser så de ligger stabilt og at der ikke kommer ukrudt.

 

NB: Billedte er venligst udlånt af ingen-alger.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *