Få mest muligt ud af din racercykel med det rigtige udstyr

Er du en af de personer, der elsker at cykle i fritiden? Og har du en eller flere dyre racercykler, som du kører lange turer på, enten alene eller med vennerne?

Så er det vigtigt, at du har orden i udstyret. Og det er ikke kun selve udstyret på cyklen, såsom gearkasse, kæden og andre ting. Både i forhold til cykeltøj, ekstra slanger i tilfælde af, at du skulle punktere, er det vigtigt at have det rigtige.

Og specielt når cyklen ikke er i brug, er det vigtigt, at den bliver vedligeholdt, og opbevaret ordentligt med det rigtige udstyr. Og skal du have cyklen med et sted, så er det rigtig smart at have en cykelholder til bil eller anhænger.

Tag cyklen med på weekendtur eller ferie

Er du en af dem der elsker cykling så meget, at du tager på cykelferie eller i hvert fald gerne vil have cyklen med på ferie, så du har muligheden for at cykle en lang tur, hvis det falder dig ind? Så bør du have en cykelholder.

Man kan få flere forskellige typer cykelholder. Det er muligt at få en cykelholder til biler med anhængertræk eller cykelholder til biler uden anhængertræk. Det er også muligt at få en cykelholder der kan holde mere end én cykel ad gangen. Man kan få en cykelholder til 2 cykler, ja endda helt op til fire cykler er muligt med den rigtige cykelholder.

Så stort set, hvad dit behov er, så kan man anskaffe en cykelholder der opfylder det behov.

Opbevaring og vedligehold er noget af det vigtigste

Når man har sig en meget dyr racercykel, så er det vigtigt, at man vedligeholder den, og samtidig at man opbevarer den sikkert, men også rigtigt.

I forhold til vedligeholdelse er det oftest en rigtig god ide at man rengør cyklen lige når man er kommet hjem fra en længere cykeltur, uanset om den ser meget eller kun lidt beskidt ud. Her er det vigtigt at have styr på, hvordan man vasker sin cykel uden at skade lejer og affjedring.

Udover at vaske cyklen ren, bør flere af cyklens komponenter smøres med olie der passer til sæsonen. Det behøves ikke at blive gjort efter hver eneste tur, hvis man cykler meget ofte, men det bør klart gøres jævnligt, så cyklen holdes i god stand.

Udover at holde sin cykel i god stand, er det også vigtigt, at cyklen opbevares sikkert. Der er ingen der har lyst til at få stjålet sin dyre racercykel. Derfor er der også nogle cykelentusiaster, der har deres racercykel hængende på en cykelholder i hjemmet.

Uanset hvad, så kan det ikke overvurderes, hvor vigtigt det er, at have det rigtige udstyr til sin racercykel, så man kan vedligeholde den ordentligt, opbevare den sikkert og eventuelt transportere den, hvis man skal på cykelferie, eller bare gerne vil lidt væk fra de veje som man er vant til at cykle på. Aldrig gå ned på udstyr!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *