Få en bedre nattesøvn med den rigtige hovedpude

Din nattesøvn spiller en stor rolle, både for dit velvære men også for dit helbred.
Både dit humør og din appetit samt mange andre ting i kroppen bliver reguleret når vi sover.

Søvnen spiller også ind på vores immunforsvar og hvor stor risiko vi har for at få stress, derfor er nattesøvnen alfa omega for et sundt liv.

Klimaet i vores soveværelse, valg af både seng, dyne og hovedpude samt sengetøj har indflydelse på vores søvn, i denne artikel stiller vi skarpt på hvordan du vælger den bedste hovedpude.

Find det rette fyld

Fyldet i hovedpuden betyder både noget for hvor godt hovedpuden støtter, hvordan den lader din hud ånde, hvor svedtransporterende den er, og hvor længe den holder samt hvor mange grader den kan vaskes ved.

Som udgangspunkt holder din hovedpude 2-4 år med den rigtige pleje. Hvis din gamle hovedpude fungerede godt for dig vil det typisk være en fordel at vælge samme type igen, og hvis ikke så kan det være på tide at prøve noget nyt.

4 typer fyld

  • Naturfyld – dette kan dække over flere ting, som fjer og dun, men også kapok eller merinould. Naturfyld er ofte god til at transportere sved og varme væk, samt har en lang levetid.
  • Fiberfyld – kan stamme fra forskellige typer fibre. Fiber er et godt isoleringsmateriale og klarer sig som regel godt i vask og tørrer hurtigt. Til dig der har brug for at vaske din pude ofte kan fiber være et godt valg.
  • Memory skum – skummet former sig efter dit hoved og er god hvis du sover på siden da det aflaster og støtter rigtig godt. Memory skum egner sig dog ikke til vask i maskine
  • Latex – dette fyld er især god til at lede varme væk, så hvis du sveder meget om natten er det et optimalt valg, samtidig holder det på formen og giver god støtte.

Tykkelse og sovestilling

Hvordan du sover spiller ind på hvilken pude du skal vælge, for dit hoved og din nakke har brug for forskellig støtte alt efter hvordan du ligger.

Skifter du ofte stilling kan det derfor også være en god idé at have flere puder.

Sover du på maven er en blød og tynd hovedpude det optimale valg, ligger du derimod på ryggen har du brug for lidt mere støtte og skal have en mellem str. pude med lidt mere støtte.

Dem der sover på siden har allermest brug for støtte til hovedet og derfor er en stor fast hovedpude det bedste valg her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *