Få bedre søvn generelt

Det optimistiske livssyn har det for nogle med at forsvinde, når vinteren sniger sig ind på os, men så vender det heldigvis ofte tilbage igen, når foråret og sommeren kommer tilbage. Når vi anskuer livet fra et lysere perspektiv, får vi indimellem en masse gode påfund og idéer til, hvordan man kan forbedre sin tilværelse.

Forbedr din søvn

At forbedre sin tilværelse er et vidt begreb, men en af de ting, vi mennesker for alvor kan finde ud af at være taknemmelige for, er søvnen. Den betyder endnu mere for B-mennesker end for A-mennesker, men for os alle spiller den en betydningsfuld rolle for, at vi kan komme igennem dagen. Det er sjældent let at sove ordentligt igennem, hvis din seng ikke lever op til forudsætninger for bedre nætter. En seng er trods alt ikke bare en seng. Senge er forskellige, og madrasserne har forskellige hårdheder, fordi mennesker har både forskelligartede kroppe, men også præferencer.

Passende nattetemperatur

Idéen om at købe en ny seng ville det ikke være besynderligt at få om sommeren, når selv nætterne er lune. Det er nemlig på denne årstid, man kan få det alt for varmt om natten, hvilket ikke er optimalt, for ingen har lyst til at vågne op svedig. Det er dog som regel ikke selve sengen, du skal udskifte, hvis du lider af hedeslagsnætter om sommeren. Det er i højere grad dit sengetøj, du skal tage et kig på. Der kan du nemlig, hvis du vælger omhyggeligt, finde sengetøj, der tillader din krop at ”trække vejret” bedre. Du kan i det hele taget finde et tyndere dynebetræk, så du ikke har en lige så tung og varm dyne over dig om natten.

Du kan selvfølgelig også fuldstændig undlade at sove med dyne på om natten i sommerperioden, men mange synes, det er rarest at have en dyne over sig under alle omstændigheder, fordi det er trygt og rart at pakke sig ind i den.

De forskellige valgmuligheder

Der er diverse senge at vælge imellem, når du er på udkig efter en ny seng. Et meget populært valg er en kontinentalseng. Den kender du garanteret i forvejen. Den består først og fremmest af en boksmadras, derefter en vendbar madras og sidst, men ikke mindst vigtigt, en topmadras. Topmadrassens funktion er at give dig den komfort, du ikke får med den vendbare madras, der kan forekomme hård at lægge på uden topmadras. Nogle kan alligevel uden problemer klare sig uden en topmadras.

Ud over en kontinentalseng kan du få den mere luksuriøse elevationsseng. Det ligger i ordet, at det er en seng, der kan elevere. Det kan den ved hjælp af fjernstyring, som du selvfølgelig har kontrollen over. Det vil sige, at du kan sidde op i sengen at læse om aftenen, uden at du behøver stable et pudetårn op ad den hårde og kolde væg.

Nogle personer vælger blot at sove på en boksmadras. Dermed kommer sengen ned tættere på gulvniveau, og du kan sove lige så behageligt som ellers.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *