En hyggelig have – sådan gør du

Havet er et fantastisk sted at være. Især når man har en hyggelig have, hvor man kan slappe af og nyde livet. I denne artikel vil vi give dig tips til, hvordan du kan skabe din egen hyggelige have.

Hygge i haven er lig med at have det godt sammen i naturen – både mennesker og dyr. Det er vigtigt, at have en hyggelig have, hvor man kan slappe af og nyde naturen. En hyggelig have kan nemlig gøre en stor forskel for din daglige velvære.

Men hvad er det egentlig, der skal til for at have en hyggelig have? Helt kort sagt: Plads til hygge! Og den skal også være indbydende, hyggelig og rar at være i.

Der er flere ting, du kan gøre for at skabe en hyggelig have:

1) Lav en hyggelig udsigt

Find et sted i haven, hvor du har en flot udsigt. Det kan f.eks. være ud over en sø, en park eller blot en grøn og frodig have. Sørg for at have nogle hyggelige møbler, så du kan sidde og nyde udsigten.

2) Skab hyggelige hjørner

Find et sted i haven, hvor du kan lave et hyggeligt hjørne. Et hjørne med en dejlig udsigt, hyggelige møbler og eventuelt et lille bord. Sæt nogle blomster på bordet eller i vindueskarmen, så det bliver endnu mere hyggeligt. 

Især bløde møbler, hynder og puder skaber hygge. Så sørg for at bruge disse i din indretning, så har du med garanti fundamentet for et hyggeligt hjørne. 

3) Brug naturen

For at skabe en hyggelig have, kan du plante nogle hyggelige blomster og træer. Eksempelvis kan du lave smukke højbede, som er nemme at passe. Lær alt om højbede på Landhave.dk, hvor du kan få inspiration til, hvordan du nemt kan skabe et hyggeligt hjørne med natur i din have.

4)  Sæt nogle hyggelige lamper op

En hyggelig have er også en have, der er belyst på en hyggelig måde. Det betyder ikke, at du skal have spotlights eller store flotte lamper. Du kan sagtens nøjes med nogle små hyggelige lamper, der spreder en dejlig varm og hyggelig belysning. Du kan også gøre brug af smukke lanterne eller havefakler.

5) Gør haven nem at vedligeholde

En hyggelig have behøver ikke at være stor og indbydende, hvis den er svær eller besværlig at holde. Derfor kan det være en god idé, at gøre haven nemmere at vedligeholde, så du ikke bruger al din tid på at slå græs og passe blomster. begræns dig til de områder, du synes er vigtigst og sæt forventninger efter, hvad der hænger sammen med dit liv.

Skaber du disse 5 ting i din have, er vi sikker på, at du vil føle dig mere afslappet og have det bedre i din have. God fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *