Drømmer du om at få hund? Så skal du være opmærksom på dette!

Der er i dag mange, der vælger at få hund, når de har den rette alder og tid til det. Det er ikke så underligt, for man siger jo, at hunden er menneskets bedste ven. 

Drømmer du også om at få hund? Så er der flere ting, du skal være opmærksom på. Læs med her!

Hundetegn er lovpligtige

Det er lovpligtigt, at ens hund bærer et hundetegn. Et hundetegn er den lille graverede metalskive, som hænger i hundens halsbånd. Du kan købe et hundetegn her, hvis du mangler et. På et hundetegn er det en god idé at skrive ens telefonnummer, for hundetegnet er der jo trods alt for at informere fremmede om, hvem der ejer hunden. 

Der er også mange, der vælger at have hundens navn stående på hundetegnet. Det kan også hjælpe, hvis hunden bliver væk fra dig, for så kan fremmede berolige hunden ved at tiltale den ved dens korrekte navn. 

Du skal være klar på at sige ”nej”

Der er et stort ansvar at have en hund, og man skal ikke købe en, hvis man ikke er klar til de konsekvenser, der er. En hund skal luftes dagligt, og det nytter ikke noget, hvis man lige springer aftenturen over, fordi man hygger sig med sine veninder et sted og ikke lige gider at tage hjem for at lufte hunden. 

Hvis du har en hund, så skal du også være parat til at sige ”nej” til nogle sociale arrangementer, som du førhen ville have deltaget i. 

Hunden skal vaccineres

Hvis du har en hund, skal du også være parat til, at det koster noget. Du skal f.eks. sørge for, at din hund bliver vaccineret, så den ikke kan tage imod sygdomme, som er dårligt for den. Du kan tilkøbe en hundeforsikring, men der er mange ting, den ikke dækker. Du kan f.eks. også godt komme til at stå med dyr dyreregning, selvom du har en forsikring.

Du skal være klar på tur

En hund skal luftes dagligt, og det er ligegyldigt, hvilket vejr det er udenfor. Du kan ikke lige springe over, fordi det regner: Hunden har brug for motion, og så er naturen dens toilet. Du kan ikke være bekendt at fratage hunden dagens højdepunkt – for det er jo det, den går og glæder sig til. Du skal være klar på at have godt overtøj, for du skal ud uanset vejret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *