Alt hvad du skal være opmærksom på inden boligkøb

Går du med drømmen om at flytte ind i den perfekte bolig, og skabe en ny og spændende fremtid? Dette er en kæmpe beslutning, og der er ikke plads til fejlkøb. Derfor er det enormt vigtigt, at man finder den rette bolig i første omgang. Der er tilmed mange ting, som man bør have med i overvejelserne, når man kigger efter drømmeboligen. Læs med her og få viden og inspiration til din fremtidige bolig. Her finder du alt den information, som du har brug for, hvis du står overfor den store beslutning.

Tanker du bør gøre dig om dit nye hjem

Først og fremmest må du gøre dig tanker om, hvad du prioritere ved et nyt hjem. Ønsker du en stor og dejlig have til udendørsaktiviteter, eller præferere du en rummelig stue til familiehygge? Der er mange valg i boligkøbsprocessen, og derfor bør du som det første, tage stilling til dette. Et nyt hjem er en stor investering, så der er mange overvejelser, man bør gøre sig økonomisk. Eksempelvis kan man reflektere over spørgsmål som; hvor høj skal købsprisen være? Hvor stort et beløb vil det være nødvendigt at låne i banken? Og der skal selvfølgelig også tages hensyn til eget rådighedsbeløb.

Du bør også gøre dig overvejelser om boligens beliggenhed. Vil du bo i storbyen, på landet eller måske i en forstad. Tænk på hvad I har brug for tæt på jer; dejlige naturområder, gode indkøbsmuligheder, skole eller arbejde?

Hvordan skal boligen se ud?

Derudover er det også væsentligt at orientere sig, om boligen er i god stand. Hvis du ikke ønsker at renovere eller gøre yderligere, er det vigtig at tjekke op på, om alt er i orden. Du skal særligt være opmærksom på ting såsom PCB. PCB er et kræftfremkaldende stof med skadelige virkninger, der er at finde i mere end 75 pct. af alle bygninger opført mellem 1950-1977. Bliv klogere på PCB her.

Der skal også tages hensyn til dit pladsbehov, og hvor længe du regner med at blive boende i boligen. Det er vigtigt at gennemtænke størrelsen på bolig, også om den passer til, hvordan du regner med at dit liv ser ud om 5-10 år. Har du en familie forøgelse i vente? Eller har du tværtimod planer om, at børnene snart flytter ud? Uanset hvad er pladsen altid en vigtig faktor at tage højde for.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *