Rødvinspletter og beskidte iPhone

Rødvinspletter – Sådan fjerner man rødvinspletter fra tøj

Vi er jo et folk, som er glade for rødvin. Desværre havner rødvinen ikke altid hvor det er planlagt. Et væltet glas kan hurtig lave en grim rødvinsplet på dug, gulv eller tøj. Der er heldigvis mange gode råd imod rødvinspletter. Følgende er en samling af alle de tips til fjernelse af pletter på tøj fra rødvin, som vi har modtaget igennem tiden fra vores læsere.

Friske rødvinspletter på tøj

Rødvinspletter på tøj skal helst behandles straks. Her er nogle forskellige måder at slippe af med de kedelige rødvinspletter.

Find flere rengøringstips på Rensning.dk

Kom straks rødvinspletten under rindende varmt vand og gnid rødvinspletten på bagsiden til pletten fra forsvinder ( husk ikke varmere vand en tøjet kan tåle).

Sidder man til en middag er det ikke altid man lige har mulighed for at smide tøjet og behadle pletten. Her er det dog en god ide at komme danskvand eller hvidvin på pletten. Både hvidvin og danskvand har en fjernende effekt på rødvin. Tøjet skal dog vaskes så hurtigt det er muligt.

Gamle rødvinspletter

Det er ikke altid man lige får rødvinspletter behandlet med det samme. Det gør straks pletten sværere at få væk. Her er dog nogle gode råd til hvordan du skal rengøre de gamle rødvinspletter.

Kom farveløs opvaskemiddel direkte på rødvinspletten og kom tøjet i en plastpose, som lukkes til. Lad tøjet ligge i posen i 4-6 timer, hvorefter tøjet vaskes i den temperatur tøjet tåler. Man kan evt. også bruge glycerin på rødvinspletten istedet for farveløs opvaskemiddel.

Har du flere gode råd, til hvordan man fjerner rødvinspletter, er I meget velkommen til at sende dem til os.

Rengøring af iPhone – Hvordan man rengøre en iPhone

Rengøring af mobiltelefoner, herunder iPhones, er et must da de hurtigt samler bakterier og bliver glødende smittekilder til forskellige sygdomme. Rengøring af Iphone skal helst gøres rigtigt, da man ellers let kan skade overfladen på sin iPhone. Nedenfor kan man læse hvordan Apple selv anbefaler, at man rengører en iPhone.

Rengøring af iPhone ifølge Apple

Apple anbefaler at man rengøre sin iPhone på følgende måde.

Start altid med at slukke for din iPhone inden rengøring. Dette gøres ved at trykke på og holde knappen Vågeblus til/fra nede, og skub mærket på skærmen).

Herefter skal du afmontere alle kabler fra iPhone.

Du skal så bruge en let fugtig, blød, fnugfri klud til rengøring af din iPhone. Du skal være forsigtig ikke at få fugt ind i nogen åbninger i iPhone når den tørres over under rengøring.

Apple fraråder brug af vinduesrens, rengøringsmidler, aerospæspraydåser, opløsningsmidler, sprit, salmiakspiritus, div slibemidler til rengøring af iPhone.

Har du en bedre måde til hvordan man rengører en iPhone hører vi gerne fra dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *