3 tips til at blande det antikke med det moderne

Indretningen er en livslang proces – så det er altså ikke noget, vi nogensinde bliver færdige med. Stilen skifter som årene går, og det er altså meget uforudsigeligt, hvad vi ender med at elske og gerne vil inddrage i vores indretning.

I det sidste lange stykke tid har der været fokus på skønne antikviteter og loppefund – elementer, som kan være svære at inddrage i den moderne indretning, som ofte bliver karakteriseret som minimalistisk og farveløs. Vi har derfor her samlet 3 tips til, hvordan du kan blande det antikke med det moderne uden at stå tilbage med en rodet, kedelig eller over-the-top indretning derhjemme.

Lad antikviteten være centrum

Den skandinaviske, minimalistiske indretning er så enkel, at bare en enkel detalje kan ændre stemningen i hele rummet fuldstændig. Du kan altså slippe afsted med at integrere alle typer antikviteter i rummet, hvis du blot lader alle andre flader være lyse, moderne og enkle – og her snakker vi om alt fra en dekadent lysekrone til et farverigt maleri med guldramme. Vælg derfor ét enkelt, antikt element og inddrag det i din moderne indretning – og så vil du hurtigt få et helt nyt udtryk i rummet.

Dæmp seriøsiteten

Et rum kan hurtigt begynde at udstråle seriøsitet, hvis mange elementer i samme rum er antikke. Det kan give en museumsstemning, som de færreste af os nok ønsker derhjemme. Det er dog nemt at bløde indretningen lidt op ved at lege med forskellige farver og stilarter. Det er faktisk den hurtigste vej til at skabe et personligt udtryk og endda lidt humor. Det kan du f.eks. gøre ved at inddrage nogle poppede, farverige plakater eller købe forskellige antikke stole til rundt om spisebordet. Det er faktisk kun din fantasi, der sætter grænser.

Lad antikviteterne smelte ind i rummet

Når der er blandet mange moderne og antikke elementer i et rum, kan der hurtigt være for mange farver og materialer på stil – og det kan give et rodet udtryk. Det kan være svært at blande antikviteter ind i en minimalistisk indretning – men det bliver meget nemmere, hvis du ser på farvehistorien i rummet. Vælg dine antikviteter med omhu og start med de elementer, der passer til rummets farveskala, så de nemt kan smelte ind i rummet. Det gør det lettere for dig at få plads til både dine antikviteter og dine moderne møbler i din indretning.

Vil du gerne have flere antikke møbler i dit hjem? Tag et kig hos Nohr Antik. De har et stort udvalg af antikke møbler, som kan pifte enhver minimalistisk indretning op på igen tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *