3 gode grunde til at købe kunst

Vi, som mennesker, elsker kunst af flere forskellige årsager. For nogle handler det om det æstetiske og smukke i kunsten, og for andre er noget der inspirerer til kreativitet. Det kan i nogle tilfælde komme helt derud, hvor kunst hjælper på hårde og stressede perioder i livet.

Det korte og det lange er, at kunst er alsidig og fantastisk på mange måder, og dermed også grunden til at millioner rundt om i verden køber kunst, både til hjemmet, virksomheder og offentlige instanser. Hertil findes også ekstremt mange fysiske gallerier rundt omkring, samt flere online gallerier. Besøg bl.a. Galeo for at se et eksempel på et online galleri, med et maleri til enhver smag.

Nedenfor, får du et bud på 3 af de mest almene gode grunde, til at købe kunst:

1. Kunst vækker følelser

Vi har alle sammen dårlige og gode dage, og her kan kunst virkelig spille en stor rolle, i at forvandle dagens humør og stemning, til det bedre. Tilstedeværelsen af kunst i ens liv spiller en rolle ift. den kunstneriske og følelsesmæssige reaktion den vækker. Vi køber kunst med følelser, fordi det taler til vores følelser. Det kan være utrolig svært at sætte ord på, men de fleste kunstejere har et personligt bånd i den ene eller anden grad til deres kunst. Det kan være en forbindelse til kunstneren bag, eller bare kærlighed ved første blik, da de så kunstværket.

Videnskaben viser også, at det at se på kunst stimulerer vores hjerne positivt.

2. Kunst inspirerer

Kunst inviterer dig til at kigge anderledes på verden. Du har måske nogle gange set noget kunst og tænkt ”hvad i alverden forestiller det?” eller ”det er jo genialt”. Små innovative udspil i kunstens verden, får dig til at tænke, hvilket styrker din kreativitet. Eksempelvis, hvis det er normen at male alm. på et lærred, men at der så var en kunstner som prikkede hul i lærredet og proppede led lys ind bag lærredet. Det ville vække en følelse af kreativitet hos dig, fordi du ikke har set det før, og i sidste ende inspirere dig til, selv at være mere kreativ.

3. Kunst får dig til at føle hjemme

Vi kender alle sammen udfordringen med at indrette hjemmet unikt, så venne-parret kommenterer ”wow i har været kreative her, vildt fedt!”. Men det er sværere at opnå den reaktion, end som så. Original kunst i hjemmet, får din indretning til at skille sig ud, og tilføjer derfor et personligt præg på dit hjem. Med kunst kan du, til dit ellers så traditionelle ikea køkken og bolia stue, tilføje et strejf af personlighed og unikhed, som ikke ses andre steder, fordi kunstværkerne, modsat resten af indretningen, er unika elementer som ikke kan findes andre steder. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *